PRATITE NAS:
Top
 

Izložba Marinka Jelače CIRCULUS VITAE u Vršilnici

Circulus vitae
1 velj

Izložba Marinka Jelače CIRCULUS VITAE u Vršilnici

Razvid POUZ i Vršilnica pozivaju vas na izložbu grafičkih matrica i mapa Circulus vitae Marinka Jelače.

Ovaj umjetnik rodom je iz Splita, a kiparstvo je diplomirao 1985. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Iako bazu njegova dugogodišnjeg rada čine grafike, bavi se i drugih tehnikama poput gravure na drvu, skulptura, pastela i terakote. Izlagao je na više samostalnih izložbi i mnogim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a ove će veljače svoje radove predstaviti i zaprešićkoj publici. U prekrasnom prostoru Vršilnice u Novim dvorima izložit će 70 gravura u boji na lesonitu objedinjenih pod nazivom Circulus vitae.

Bujica života, rađanje, umiranje i ponovno rađanje. Ljepota i beskrajni oblici života su me fascinirali i inspirirali za novi ciklus grafika. Grafika je medij u kojem se najbolje snalazim i tehnika koja pruža ogromne mogućnosti stvaranja circulus vitae, onako kako je ja vidim i osjećam. Nizanje grafičkih ploča u beskraj kao što je i sam život, nikad dovršen u stalnim mijenama kao i moja mašta. Posebnost ovog ciklusa leži u činjenici kako će na izložbi biti izložene matrice kao temelj stvaranja, a otisci na grafičkim listovima će biti samo nastavak priče drugim sredstvima.“ Istaknuo je autor Marinko Jelača.
Izložbu možete razgledati u izložbenom prostoru lijevoga krila Vršilnice u Novim dvorima od 12. veljače do 5. ožujka, radnim danima od 15 do 19 sati, subotom od 11 do 15 sati.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.