PRATITE NAS:
Top
 

Žetvene svečanosti

Slavlje plodova zemlje i žetve

Očuvanje tradicijskih vrednota i kulturne ostavštine

Tradicionalno-zabavna manifestaciju Žetvene svečanosti dugi niz godina održava se u organizaciji Zavičajno ekološkog društva Zaprešić, a slavi plodove zemlje, žetvu i tradicijske vrednote, kao i ostavštinu naših kulturno-umjetničkih društava.

Ono što su naši stari čuvali za nas, mi moramo,  čuvati za one koji dolaze. To je cilj manifestacije Žetvene svečanosti koja čuva od zaborava tradicijsku žetvu, za težaka, najvažniji posao u godini. Žetvu žita svake godine demonstriraju članovi Zavičajno ekološkog društva Zaprešić i njihovi gosti, koji dolaze iz raznih zemalja svijeta. Uz pjesmu koja se ori njivom, po završetku žetve svi se sudionici okupljaju i na kulturno umjetničkom programu. Pjesmom, plesom i narodnim običajima, koji se izvode na pozornici, čuvamo hrvatska narječja i govore, pjesme i plesove, te narodno ruho koji čine hrvatski nacionalni identitet.

Manifestacija iz  godine u godinu bilježi sve veću posjećenost, a ove godine, Turistička zajednica grada Zaprešića oplemenila je ovu manifestaciju uklopivši u program Ljetnih glazbenih večeri u Lužnici, točnije tematske večeri Etno.

Ljetne glazbene večeri u Lužnici donose neopisive glazbene užitke na najposebnijoj ljetnoj pozornici  Zagrebačke županije. Kroz tri tematske večeri, najpoznatiji renomirani domaći izvođači i gosti izvode koncerte u večernjim satima na otvorenom, a svi posjetitelji uživati mogu i u dodatnim sadržajima; razgledu dvorca, gastro ponudi itd.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.