PRATITE NAS:
Top
 

Advent u Zaprešiću

Božićno druženje i zabava za sve generacije

Blagdanska čarolija na glavnome gradskom trgu

Advent u Zaprešiću održava se pod nazivom Ledena bajka i odvija se na glavnome gradskom trgu, Trgu Ivana Pavla II. Centralno mjesto zabave je veliko klizalište na kojem najviše uživaju najmlađi, a oko kojeg su postavljene kućice-štandovi, na kojima se možete okrijepiti uz tradicionalne božićne specijalitete i kuhano vino.

Svake godine organizatori Adventa u Zaprešiću pripremaju mnoštvo popratnih događanja, a blagdanska čarolija započinje paljenjem prve adventske svijeće. U mjesec dana adventskog programa posjetitelji uživaju u koncertima i gastronomskoj ponudi, a doček Nove godine postao je tradicija ovoga grada. Poseban program organiziran je za najmlađe sugrađane koji dočekuje sv. Nikolu i veselog Djeda Mraza, uživaju u nastupima dječjih klubova, predstavama, dočeku male nove godine uz veliki vatromet i brojnim drugim zabavnim aktivnostima.

Tradicionalno, Udruga  Stepinčeva oaze mira, svoje sugrađane i sve posjetitelje zaprešićkog kraja uveseljavaju i biblijskim prikazom Živih jaslica. Na moderan i suvremen način uprizoruje se biblijski prikaz Isusova rođenja, u kojem sudjeluje preko 50-ak sudionika. Svake godine Svetu obitelj uprizoruje jedna od obitelji sa zaprešićkog područja. Žive jaslice su i humanitarnog karaktera te je novčani prilog namijenjen siromašnima i potrebitima unutar zajednice.

Osim na Trgu Ivana Pavla II., Advent u Zaprešiću nudi raznolike programe i na drugim lokacijama. U prekrasnom dvorcu Lužnica možete uživati u programu Dvorac pod svijećama, brojnim duhovnim sadržajima i njihovu božićnu sajmu. Na sajmu možete kušati i kupiti poznate lužničke proizvode: lužnički čaj, tjestenina, domaći božićni kolači, likeri, domaći pčelinji med, pekmez, domaća šljivovica te prigodne poklon pakete.

Božićni sajmovi tradicija su i okolnih općina koje svake godine okupljaju velik broj sugrađana.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.