PRATITE NAS:
Top
 

Vjerski turizam

Manifestacije protkane vjerom

Vjerni prikaz Isusova rođenja i posljednjih trenutaka njegova života

Uz brojne manifestacije kulturno zabavnog karaktera, grad Zaprešić i Udruga Stepinčeva oaza mira organiziraju svake godine i vjerske manifestacije koje građane i posjetitelje duhovno obogaćuju i uveseljavaju.

Žive jaslice

Tijekom proteklog desetljeća grad Zaprešić, TZ i Župa sv. Petra apostola, a u izvedbi građanske udruge Stepinčeve oaze mira, svoje sugrađane i sve posjetitelje zaprešićkog kraja uveseljavaju u božićno vrijeme biblijskim prikazom Živih jaslica. Na trgu Ivana Pavla II., u blizini crkve sv. Ivana Krstitelja  na moderan i suvremen način uprizoruje  se biblijski prikaz Isusova rođenja, u kojem sudjeluje preko 50-ak sudionika, a svake godine Svetu obitelj uprizoruje jedna od obitelji sa zaprešićkog područja.

Ovim scenskim događajem i doživljajem Božića na poseban način grad Zaprešić i članovi udruge duhovno i kulturno obogaćuju i uveseljavaju svoje sugrađane i goste, što dokazuje sve veći broj posjetitelja iz godine u godinu. Žive jaslice su i humanitarnog karaktera te je novčani prilog namijenjen siromašnima i potrebitima unutar zajednice.

Kristova muka

Udruga Stepinčeva oaza mira i Rimokatolička župa sv. Petra apostola u Velikom tjednom uprizoruju i Kristovu muku. Novi dvori Jelačićevi tako su već prije deset godina postali i magična kulisa za vjerni prikaz posljednjih trenutaka Isusova života u kojoj sudjeluje oko 150 ljudi. Ambijent prikladan za prikaze Posljednje večere, molitve u Getsemanskom vrtu, suđenja te Križnog puta i smrti na križu daje ovom događaju posebnu notu i potpuno novu i realnu sliku ovog događaja, dok je za posebnu atmosferu zaslužan i vokalni sastav Angeluši. I ovo događanje humanitarnog je karaktera.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.