PRATITE NAS:
Top
 

Golf

Petnaestogodišnja tradicija igranja golfa

Uživajte u čarima kraljevskog sporta u idiličnom okruženju parka Novih dvora

U neposrednoj blizini Novih dvora nalazi se Golf centar, u sklopu kojeg djeluje Golf klub Ban Jelačić. U idiličnom okruženju parka i šume Novih dvora, gosti i korisnici Golf centra mogu se u potpunosti prepustiti čarima ovog kraljevskog sporta. Prikladan je za napredne igrače, ali i početnike koji mogu pohađati školu golfa ili uzeti individualnu poduku. Centar sadrži vježbalište za kratku, srednju i dugu igru, za završne udarce te nadstrešnicu s četiri mjesta, dok je osvjetljenjem cijelog vježbališta korisnicima terena omogućeno uživanje u ovom sportu i u kasne noćne sate.

Golf klub Ban Jelačić djeluje od samih početaka i bilježi uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu. Članovi juniorske škole osvajali su hrvatska prvenstva i postizali odlične rezultate u inozemstvu, a juniorska škola besplatna je za mlađe od 18 godina.

Svi članovi Golf kluba mješovitim natjecanjima održavaju tradiciju igranja golfa u ovom kraju te u sportskoj i i prijateljskoj atmosferi uživaju u igri na besprijekorno uređenim zelenim terenima.

 

Uživajte u idiličnom okruženju parka Novih dvora

Posebnost ovog prostora, njegova bajkovita lokacija i okoliš idealno su mjesto za organiziranje proslava i vjenčanja. Nedaleko od golf restorana Novi dvori nalazi se neogotička kapelica sv. Josipa, koju je 1855. godine dao izgraditi sam ban Josip Jelačić. Na tom se mjestu može održati vjenčanje te uživati u prirodi koja odiše poviješću i tradicijom. Stazom kroz šumu i perivoj, uz jezerce na čijoj se površini odražava popodnevno sunce, možete svoje slavlje nastaviti u restoranu koji se nalazi tik u terene. Restoran je nekad bio kućica vrtlara obitelji Jelačić te je, nakon što je u potpunosti obnovljena, postala omiljeno mjesto za proslave i slavlja.

Gastronomska ponuda

Ovdje i sam početak bilo kojeg okupljanja počinje bajkovito i tajnovito – petominutnom šetnjom pješačkim stazama kroz park šumu. Restoran privlači sve one željne ugodne, domaće atmosfere u prirodi s pogledom na jezero, i to s dahom prošlosti s jedne strane – Novim dvorima  i povjetarcem modernog doba s druge strane – golf igralištem. Bilo da ste došli na doručak, ručak ili večeru uz noćnu rasvjetu i pozadinsku ritmičku glazbu udaranja golf loptica, u restoranu se nude specijaliteti ovog kraja. Kušajte hladnu bansku zakusku, medaljone na banski način, banovu sablju sa žara ili za one željne slatkoga, grofičin sladoled. I sve to naravno uz kapljicu odabranih poznatih hrvatskih i svjetskih vina.

Zakoračite u novo razdoblje svoga života na povijesnom imanju bana Josipa Jelačića, osjetite duh njegove ljubavi prema ljubljenoj Sofiji i osjetite magičnost u zraku koja okružuje dvorac i kapelicu.

Golf loptica

Golf klub Ban Josip Jelačić

Adresa: Aleja Đure Jelačića bb., 10 290 Zaprešić
Tel: 098 458 620
Mail: gk.banjelacic@gmail.com
Web: www.gk-banjelacic.hr
Parking: dostupan / besplatan

Golf zalazak
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.