PRATITE NAS:
Top
 

Jezero Zajarki – Ribolov

Atraktivna destinacija za strastvene ribiče iz cijelog svijeta

Okušajte se u šaranskom ribolovu i uživajte u druženju na obali jezera

Šoderica Zajarki smjestila se na južnom ulazu u grad Zaprešić i već je 50-ak godina okupljalište mještana i posjetitelja sa svih strana, ali je i drugi dom mnogih zaljubljenika u ribolov. Usred vodene površine od 40 ha smjestio se mali otok, što ovo jezero čini još ljepšim i romantičnijim.

Jezero je bogato ribom i redovito se poribljava i to ponajviše šaranom. Uz ovo jezero veže se zanimljiva činjenica da se nekoliko entuzijasta odlučilo evidentirati ribe iz jezera, tako da je za sada evidencijom obuhvaćeno preko 500 riba iznad 10 kg. Najpoznatiji kapitalci ove vrste zovu se Kvrga i Berta i teže oko 30 kg.

Specifičnost jezera Zajarki čine i pozicije separacije gdje se nalazi i tvrtka Hidroelektra koja dozvoljava ribolov i na tom dijelu jezera. Ribolovce se moli da poštuju prostor i radno vrijeme tvrtke te ne ugrožavaju suživot dviju uključenih strana. Važno je spomenuti da je u jezeru zabranjeno kupanje.

Šaranski ribolov donijeli su nam Englezi, kao i puštanje ribe po principu „ulovi i pusti“. On uključuje ne samo vraćanje neozlijeđene ribe natrag u vodu, nego i brigu o njoj. Također neizostavan dio jest i edukacija o modernom šaranskom ribolovu, kao i ekološka svijest. Moderni šaranski ribolov idealan je za opuštanje i puštanje misli da odlutaju daleko od problema i stresa današnje svakodnevnice.

Za one željne malo drukčijeg boravka na jezeru, postavljene su lijepe, moderne i prostrane drvene sjenice. Pod njima se s obitelji i prijateljima može provesti cijeli dan u druženju na obali jezera, uz cvrkut ptica koje dolaze s obližnjeg ornitološkog rezervata Sava – Strmec.

Bager Zajarki

Jezero Zajarki

KONTAKT: ŠRD Šaran Zaprešić
Adresa: Ribički put 6, 10290 Zaprešić
Tel.: 01 3391 805
Mail: saranzapresic02@gmail.com

TZ-Zapresic-Jezero-2
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.