PRATITE NAS:
Top
 

Vođena tematska tura: Večernje priče iz Novih dvora

25 svi

Vođena tematska tura: Večernje priče iz Novih dvora

Odvažite se i krenite u mističnu noćnu šetnju Novim dvorima sa starom travaricom. Poslušajte zanimljive priče i mračne tajne s dvora bana Jelačića, zapišite savjete za pripremu čarobnih ljubavnih napitaka i doživite Nove dvore bana Jelačića na posve drugačiji način!

Jeste li znali da su bana Josipa Jelačića trovali i pogrešno liječili? Neki povjesničari i danas dvoje je li umro prirodnom smrću ili je hrvatski junak otrovan, obzirom da medicinska dokumentacija nije sačuvana…

Detalje ove istinite priče otkrit će vam travarica koja će vas povesti u šetnju Novim dvorima kroz crnu noć. Podijelit će s vama i druge mračne tajne s banovih dvora, ali i udijeliti savjete za pripremu ljekovitih i ljubavnih napitaka koje je spremala i samome banu. Jer ban Jelačića glasio je i za velikog zavodnika kojem žene nisu mogle odoljeti…

Program Večernje priče iz Novih dvora započinje na ulazu u Nove dvore (početak Aleje Đure Jelačića) u 20:00 h. Potrebno je doći 10-15 minuta ranije te se pridržavati svih preporučenih epidemioloških mjesta.

Svoju ulaznicu za turu Večernje priče iz Novih dvora rezervirajte na vrijeme ovdje. Kod odabira ulaznice pazite na datum za koji kupujete ulaznicu.

Za sve pitanja javite se na tic@visitzapresic.hr

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.