PRATITE NAS:
Top
 

Ulicama moga grada – vođene šetnje Zaprešićem u veljači

Ulicama moga grada
11 velj

Ulicama moga grada – vođene šetnje Zaprešićem u veljači

Ulicama moga gradaKako bi zimske šetnje našim gradom bile još posebnije, pozivamo vas na vođene šetnje pod nazivom Ulicama moga grada. Doživite svoj grad na drugačiji način, budite nakratko turist u Zaprešiću i otkrijte detalje iz povijesti i života našega grada, koje možda još niste znali.

Šetnja Zaprešićke ljubavi; one prave i sa stranice romana

14. veljače (nedjelja) – 15:00

Vođena šetnja gradom započinje kod kipa Ante Kovačića ispred knjižnice koja nosi njegovo ime, a prva ljubavna priča bit će upravo priča njegova najpoznatijeg lika Ivice Kičmanovića i Laure. Šetnja se nastavlja ulicama grada koje otkrivaju brojne nepoznate detalje o ljubavnim pričama zaprešićkog kraja. Saznajte o kome je sanjala Marija Jurić Zagorka dok je živjela u našem gradu, zašto je nesretna ljubav dovela do kraja života grofa Vojkovića iz Laduča i još mnogo zanimljivih ljubavnih priča za koje zasigurno niste čuli.

Ulicama našega grada, uz pričanje najljepših priča o zaprešićkim ljubavima, vodit će vas Mihaela Žugec Saračević, turistički vodič.

Šetnja Moj stric ban

20. veljače (subota) – 15:00

Upoznajte Nove dvore na jedan drugačiji način, prošećite imanjem bana Josipa Jelačića u društvu njegove nećakinje Anke Jelačić. Posljednja stanarka ovog prekrasnog imanja dočekat će vas na Aleji kestena i povesti u razgled Novih dvora, pričajući vam kako je bilo odrastati uz strica bana i koje su najljepše uspomene koje ju vežu za to divno imanje.

Banovu nećakinju Anku Jelačić utjelovit će Mihaela Žugec Saračević, turistički vodič.

 

NAPOMENA: Broj osoba koje mogu sudjelovati u šetnjama Ulicama moga grada je ograničen zbog epidemioloških mjera, te vas molimo da svoj dolazak prijavite putem maila na tic@visitzapresic.hr ili na broj  0993758861.

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.