PRATITE NAS:
Top
 

Uključite se u projekt Safe in Croatia

6 tra

Uključite se u projekt Safe in Croatia

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom nam je mjestu.  Rezultat toga je projekt Safe stay in Croatia koji provodi Ministarstvo turizma i sporta, a koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

Tko ima pravo na oznaku Safe in Croatia?

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Potporu u izradi protokola pružila su i vodeća turistička i strukovna udruženja te pružatelji turističkih usluga u Hrvatskoj na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo. Poslovnim subjektima prijavljenima u ovaj projekt Croatia koji jamče poštivanje mjera besplatno se dodjeljuje oznaka Safe stay in Croatia koju će biti istaknuta na gostu vidljivom mjestu.

Oznaka se dodjeljuje besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te  samih korisnika koji prijave i komentare mogu poslati putem rubrike Dojmovi na ovoj stranici.

 

Što je oznaka Safe in Croatia?

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Vidljivo istaknuta oznaka pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac: “Hvala cijelom turističkom sektoru i strukovnim udruženjima koji su radili s nama na realizaciji projekta Safe stay in Croatia. Suradnja te razmjena znanja, ideja i iskustava garancija su uspjeha u ostvarivanju još jedne sigurne turističke godine koja nam donosi mnogo izazova. Zajedničkim snagama činimo sve kako bi dolazak i boravak našim gostima bio što ugodniji i sigurniji, neovisno o okolnostima. Cilj ovog projekta jest upoznati vas s mjerama i protokolima koje poštujemo u Hrvatskoj. Veselimo se vašem dolasku i raduje nas što ste Hrvatsku i ove godine izabrali za vaš odmor.” 

Pozivamo sve dionike turističke djelatnosti s područja Grada Zaprešića da se uključe u projekt. Upute za preuzimanje oznake Stay safe preuzmite ovdje. 

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.