PRATITE NAS:
Top
 

TZZ Akademija: Prijavi se na edukaciju »Vodič interpretator«

Ezerki u Vršilnici
11 lis

TZZ Akademija: Prijavi se na edukaciju »Vodič interpretator«

TZ grada Zaprešića i Europsko udruženje za interpretaciju baštine Interpret Europe pozivaju vas na treninge za vodiče interpretatore, namijenjene muzejskim vodičima, djelatnicima parkova prirode, turističkim vodičima i svima onima koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima, a imaju nešto iskustva u vođenju posjetitelja.

Početak edukacije: 24. listopada 2020.

Mjesto održavanja edukacije: Novi dvori bana Jelačića (Vršilnica), Zaprešić

Kratki opis edukacije:

Edukacija Interpret EuropeEuropsko udruženje za interpretaciju baštine Interpret Europe diljem Europe održava treninge za vodiče interpretatore koji su namijenjeni muzejskim vodičima, djelatnicima parkova prirode, turističkim vodičima i svima onima koji imaju priliku osobno predstavljati baštinu posjetiteljima, a imaju nešto iskustva u vođenju posjetitelja.

Za sve koji žele nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama interpretacijskog vođenja, za sve ustanove koje brinu o baštini, a žele pomoći svojim zaposlenicima da uspješnije prenesu vrijednost svoje građe posjetiteljima, 40-satni tečaj za vodiče interpretatore je nezaobilazna postaja na putu prema tim ciljevima.

Edukacijski ciklus + dodatni program

40-satni trening, licenciran od strane udruženja Interpret Europe u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića odvijat će se na prostoru Novih dvora bana Jelačića u jedinstvenom objektu Vršilnice, danas modernoj multifunkcionalnoj dvorani i drugim lokacijama u Zaprešiću i okolici. Edukacija je namijenjena vodičima koji stječu IE licencu te svim ostalim profesionalcima povezanima s baštinom koji stječu praktično znanje o interpretaciji baštine.

Uz standardni 40-satni trening ovaj ciklus edukacije uključuje jedan dodatni dan programa na temu »Upravljanje doživljajem i emocijama« kroz koji će polaznici usavršiti vještine komunikacije, odnosa prema gostu, upravljanja dojmom i izazovnim situacijama.

 

Dinamika održavanja i detalji edukacije:

Dinamika – termini:

24.10., 25.10., 07.11., 08.11. i 14.11. od 9 do 19 sati s pauzama za ručak i kavu – trening za vodiča interpretatora

Naknadno će biti objavljen termin za dodatni program »Upravljanje doživljajem i emocijama«  – predavač Sandro Kraljević, mag. psych.

 

Tko vodi edukaciju/trening za vodiča interpretatora?
Program provodi Ivana Zrilić, licencirana trenerica europske udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe, višegodišnja predavačica i mentorica na edukaciji za nove turističke vodiče Veleučilišta Baltazar Zaprešić, potpredsjednica Udruge Zagreb Guides.

Kako je koncipirana edukacija?
Većina programa sastoji se od praktičnih vježbi.

Što je važno imati na umu?
Ovaj tečaj ne nadomješta edukaciju za stjecanje licence za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima, već nudi dodatna znanja i vještine.

Što je potrebno za uspješno polaganje tečaja?
Kako bi sudionik dobio certifikat, potrebna je 100%-tna prisutnost, uspješno polaganje pisanog ispita, praktični ispit, kandidati će dati konstruktivnu interpretacijsku kritiku vlastite izvedbe i pripremiti pisani seminarski rad prema uputama.

Vještine interpretativnog vođenja:

  • Kod posjetitelja potičemo brigu o zajedničkoj baštini.
  • Pretvaramo predmete i pojave u iskustva.
  • Potičemo stvaranje dubljih veza s naslijeđem kod posjetitelja.
  • Otkrivamo put do dubljeg značenja

Sve ćemo to postići korištenjem interpretativnih tehnika i metoda, traganjem za jedinstvenim svojstvima pojava i predmeta, korištenjem univerzalne istine, pomagala i još mnogo toga. Dotaknut ćemo se i nepersonalnih sredstava interpretacije, okušati u razumijevanju potreba posebnih skupina posjetitelja te u svoj rad uključiti učenje o održivom razvoju. Nakon radionice, bit ćete osposobljeni za kreiranje interpretacijskog vođenja, što će podići kvalitetu vašeg rada i donijeti ljepše uspomene i nove doživljaje vašim posjetiteljima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena edukacije: 2.490,00 HRK

Cijena uključuje: predavanja i trening za vodiča interpretatora u trajanju od 40 sati, održavanje edukacije u jedinstvenom ambijentu Vršilnice u Novim dvorima bana Jelačića u Zaprešiću, radni materijal, ručak svaki dan tijekom trajanja edukacije, osvježenje (kava, voda, čaj, sok) za vrijeme pauze, posjet muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću, posjet dvorcu Lužnica, dodatni edukativni program »Upravljanje doživljajem i emocijama«, troškove organizacije i realizacije programa edukacije.

Troškove prijevoza i smještaja do Zaprešića sudionici snose sami (Zaprešić je odlično povezan javnim autobusnim i željezničkim prijevozom sa Zagrebom). Ukoliko je sudionicima potreban smještaj, TZ grada Zaprešića rado će pomoći oko rezervacije istoga.

 

Prijava:

Prijavnicu je potrebno ispuniti putem linka: PRIJAVNICA , nakon čega ćete zaprimiti potvrdu s detaljima oko prijave i plaćanja.

Prijave se primaju do popunjenja mjesta. Maksimalan broj polaznika je 16.  Poželjno je da kandidati, koji sudjeluju u edukaciji, imaju prethodno iskustvo u vođenju posjetitelja (licenca za turističkog vodiča nije potrebna).

Edukacija se održava na hrvatskom jeziku, a u tečaju mogu sudjelovati i strani državljani ukoliko raspolažu dovoljnim poznavanjem hrvatskog jezika.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Turističkoj zajednici grada Zaprešića na info@visitzapresic.hr

 

Vodič interpretatorPreduvjet za sudjelovanje na tečaju je i članstvo u udruženju Interpret Europe.

Godišnja članarina za individualne članove iznosi 20 eura i nije uračunata u cijenu tečaja. Molimo vas da se samostalno učlanite u udruženje Interpret Europe, a ako zatrebate našu pomoć, kontakti se nalaze na dnu ovog dokumenta.

Indivudualni član možete postati nakon završetka procesa prijave na: http://www.interpret-europe.net/top/join/individual-membership.html

Postoji i mogućnost profesionalnog članstva. Više informacija pronađite na: http://www.interpret-europe.net/top/join.html

Ukoliko se želite direktno obratiti udruženju Interpret Europe, njihov kontakt je:

mail@interpret-europe.net ili +49-5542-5058-73

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.