PRATITE NAS:
Top
 

Izložba ˮU potrazi Svetog Gralaˮ u Muzeju Matija Skurjeni

Izložba ˮU potrazi Svetog Gralaˮ
1 srp

Izložba ˮU potrazi Svetog Gralaˮ u Muzeju Matija Skurjeni

Muzej Matija Skurjeni poziva vas na otvorenje zajedničke izložbe naivne kiparice Katarine Parađ-Vojković i njene kćerke, akademske slikarice i vrhunske tattoo majstorice Katarine Vojković. Svečano otvorenje izložbe na rasporedu je 4. srpnja. 2020. s početkom u 19 sati. Izložba naziva; ˮU potrazi Svetog Gralaˮ  pokazat će recentne radove, kao i već poznate i izlagane skulpture.

Odnos majke i kćerke, u umjetničkom smislu je potpuno dijametralan. Dok jedna skulpturama slavi tradicionalni obiteljski, patrijahalni život, druga slikama pokazuje zanimanje za iskustvo beskrajne (individualne) slobode duha i tijela. Intrigantan (su)odnos sirovog i teškog, ″muškog″, ruralnog kiparstva i rafiniranog, virtuoznog, suvremenog urbanog slikarstva, BDSM fetiš inspiracije.

Virtuozno naslikane velike monokromatske slike Katarine Vojković, ne podilaze i ne laskaju (malo)građanskoj muzejsko-galerijskoj publici. One su odraz bunta i neprihvaćenosti, a  pripadaju suvremenoj umjetnosti fetiša (slika vlastitu intimu, te slikarski istražuje granice užitka i boli). Ovom izložbom njeno originalno i osobno slikarstvo dobit će mogućnost stručnog i kritičkog preispitivanja.

Kustosica izložbe i autorica predgovora u katalogu, ugledna je povjesničarka umjetnost i likovna kritičarka, Sonja Švec Španjol.
Izložba ˮU potrazi Svetog Gralaˮ će se moći pogledati do 31. srpnja 2020.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.