PRATITE NAS:
Top
 

Putujuća izložba “Kao nekad popodne”

Kao nekad popodne
30 lip

Putujuća izložba “Kao nekad popodne”

Kao nekad popodne“Kao nekad popodne” naziv je izložbe fotografija omiljenih izletišta i odredišta Zagreba prije 50-ak godina, sačuvanih u obiteljskim albumima obitelji Nikšić i Goll. Izložbu je pripremio Centar za civilne inicijative. Razgledati ju možete od 2.- 31. srpnja, u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću.

Centar za civilne inicijative (CCI) nas putujućom izložbom „Kao nekad popodne“ vraća unatrag nešto više od 50 godina i podsjeća na neka druga vremena u Zagrebu. Njome se žele prizvati sjećanja naših sugrađanki i sugrađana na niz omiljenih odredišta na kojima su provodili svoje slobodno vrijeme. Poput Maksimirskog jezera, Medvednice i Sljemena te šetnji gradom, uz zgradu Hrvatskog narodnog kazališta, Državnog arhiva, Ribnjaka i Cvjetnog trga.

Zahvaljujući obiteljima Nikšić i Goll, danas možemo doživjeti trenutke prijateljskih druženja i obiteljskih okupljanja na omiljenim im odredištima.

Izložbu je Centar za civilne inicijative pripremio uz financijsku podršku Zaklada Zajednički put i Slagalica, u sklopu provedbe projekta „Pune ruke posla“.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.