PRATITE NAS:
Top
 

Izložba skulptura zaprešićkog kipara Jadranka Lopatića

Izložba skulptura od drveta
30 lip

Izložba skulptura zaprešićkog kipara Jadranka Lopatića

Izložba skulptura od drvetaGradska knjižnica Ante Kovačića poziva vas da razgledate izložbu zaprešićkog kipara Jadranka Lopatića. Izložba skulptura od drveta i bakra postavljena je u Maloj galeriji gradske knjižnice, a pogledati ju možete do 31. srpnja.

Jadranko Lopatić rođen je u zaprešićkom rodilištu 1964. godine. Završio je osnovnu školu I. B. Mažuranić u Laduču i Prigorju Brdovečkom, Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, odjel keramike, i Akademiju likovnih umjetnosti, također u Zagrebu, odsjek kiparstvo. Dugi niz godina radio je u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića kao učitelj, a sada je voditelj tehničkih aktivnosti u Zaprešićkoj zajednici tehničke kulture, odnosno Foto kino video klubu Zaprešić. Kiparstvom se bavi kao hobijem i ono je za njega, kako ističe, izvor velikog zadovoljstva.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.