PRATITE NAS:
Top
 

WRC Croatia Rally 2024.

1 ožu

WRC Croatia Rally 2024.

Croatia Rally, četvrta utrka Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) u sezoni 2024. bit će održana od 18. do 21. travnja u Hrvatskoj!  Najbolji vozači svijeta, njihovi timovi i automobili koji predstavljaju vrhunac tehnologije stižu u Hrvatsku gdje ih očekuje 20 zahtjevnih brzinskih ispita. Ovogodišnji itinerer dugačak je 1401,93 km, od čega 283,28 km otpada na brzinske ispite. Dosadašnji pobjednici na zahtjevnom hrvatskom asfaltu bili su Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera i Elfyn Evans. U dva od tri WRC izdanja, Croatia Rally odlučivan je na posljednjem brzinskom ispitu.

 

Prvog dana, u četvrtak, 18. travnja posade će na tzv. shakedownu u blizini Okića odraditi fino podešavanje automobila, nakon čega u večernjim satima slijedi Ceremonijalni start ispred Zagrebačkih fontana. Petak, 19. travnja donosi osam brzinskih ispita na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije. U subotu, 20. travnja na rasporedu je još osam brzinaca u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Posljednjeg dana, u nedjelju, 21. travnja posade će voziti još četiri brzinska ispita na dobro poznatim lokacijama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon kojih slijedi Ceremonijalni cilj kod zgrade Ine u Zagrebu.

Croatia Rally je više od sportskog natjecanja koje se proteže na području od dvorca Trakošćan na sjeveru do Platka na jugu. Posade, njihovo prateće osoblje, gledatelji i predstavnici medija imaju prigodu doživjeti raznolikost hrvatskih regija od kontinentalne do primorske, uz njihovu bogatu enogastronomsku ponudu. Brojni inozemni posjetitelji svoju posjetu Hrvatskoj produže i nakon natjecanja kako bi istraživali prekrasne krajolike – doline, planine, šume, jezera i more te povijesne znamenitosti poput dvoraca i crkava koji stvaraju savršenu kulisu Croatia rallyju.

 

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

 

 

 

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.