PRATITE NAS:
Top
 

Turistička zajednica grada Zaprešića proslavila je 25 godina rada!

28 velj

Turistička zajednica grada Zaprešića proslavila je 25 godina rada!

U prekrasnoj Vršilnici Novih dvora bana Jelačića, jučer je održana svečana proslava kojom smo obilježili 25 godina postojanja Turističke zajednice grada Zaprešića i predstavili projekt revitalizacije Novih dvora.  Na jednom mjestu okupili su se brojni uzvanici koji su tijekom godina svojim trudom i zalaganjem sudjelovali u našem radu i oblikovali put naše turističke zajednice, među kojima i laureati kojima smo uručili i posebna priznanja i nagrade.
Od srca se zahvaljujemo svim dragim gostima koji su nam se pridružili i, uz puno smijeha i ponosa, prisjetili se važnih trenutaka koji su obilježili prvih 25 godina turističke zajednice. No, naša proslava nije samo bila prilika za povratak u prošlost, već i za pogled u budućnost i brojne projekte koje želimo ostvariti u periodu pred nama. Najvažniji među njima svakako je projekt obnove kompleksa Novih dvora zbog kojeg smo posebno uzbuđeni i koji će naš grad transformirati u kulturno i turističko središte regije.

LAUREATI SVEČANE PROSLAVE

🏅Laureat VINKO MOROVIĆ

Prvi gradonačelnik grada Zaprešića koji je sa svojim timom postavio temelje organiziranog i usmjerenog zaprešićkog turizma. Među njegovim najvažnijim ciljevima bili su uspostava obrazovnih programa iz turizma i ugostiteljstva u Zaprešiću, što je rezultiralo osnivanjem srednje škole, te izgradnja golf terena u Novim dvorima kao jedinstvene sportske priče u tom povijesnom kompleksu.

🏅 Laureat ANTUN BREŽANSKI

Prvi predsjednik Turističkog saveza općine Zaprešić, osnovanog 1973. godine, koji je kasnije preoblikovan u turističko društvo, a 1998. pretvoren u turističku zajednicu u današnjem obliku. Antun Brežanski povezao je turističku zajednicu s gospodarstvom, poduzetnicima i lokalnom zajednicom i pokrenuo dinamičan razvoj turizma na našem području.

🏅Laureatkinja BRANKA BARILOVIĆ

Prva direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića i osoba koja je stvorila identitet zajednice te postavila temelje turističkog razvoja Zaprešića. Među brojnim manifestacijama i projektima koje je pokrenula posebno se ističe dobro poznata akcija „Kaži to cvijećem“ koja je zbog svoje uspješnosti prvo preuzeta na županijsku razinu, a nakon toga i na državnu te je Hrvatska turistička zajednica krenula s projektom Zeleni cvijet.

🏅Laureat TURISTIČKA ZAJEDNICA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Organizacija koja od početaka podržava projekte i turističku priču grada Zaprešića. TZ Zagrebačke županije pokretač je brojnih regionalnih projekata na razini Zagrebačke županije, a svojim djelovanjem doprinosi velikoj vidljivosti banovog grada. Nagrada je uručena direktorici Ivani Alilović.

🏅Laureat DUHOVNO-OBRAZOVNI CENTAR „MARIJIN DVOR“ (DVORAC LUŽNICA)

O njima su ispričane i snimljene brojne reportaže, a njihov poduzetnički duh, ideje i vizija ono su što turizam jest i treba. One su časne sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog i uspješne poduzetnice koje dobro prepoznajemo po upravljanju dvorcem Lužnica i Duhovno-obrazovnim centrom „Marijin dvor“. Upravo se najznačajniji porast smještajnih kapaciteta dogodio kada je dvorac Lužnica uređen i otvoren za turističku namjenu.

🏅Laureat TRAJBAR TEAM (KONJIČKI KLUB TRAJBAR TEAM)

Priča o Trajbaru, priča je o jednom od najprepoznatljivijih simbola turizma u gradu Zaprešiću. Oni su generator brojnih događanja; sjajnih i jedinstvenih svadbenih svečanosti, ali prvenstveno veliki promotori konjičkog sporta. Trajbar Team, tim koji je nadaleko i dobro poznat, osnovan je 1996. godine s ciljem da se konjički sport približi što većem broju ljudi, a samim time sjajno ukomponiran s kvalitetnom ugostiteljskom ponudom i smještajnim kapacitetima.

🏅Laureat SMJEŠTAJNI OBJEKT „GEC“
Najveći broj smještajnih kapaciteta u Zaprešiću u vlasništvu je obitelji Gregurić kod koje su još davne 1987. godine zabilježeni prvi turistički dolasci i noćenja na području Zaprešića povodom održavanja Univerzijade u Zagrebu. Danas je GEC moderan obiteljski smještajni objekt koji, uz tematske sobe, bazen s pogledom na zaprešićki kraj te dodatne sadržaje kao quad safari, čini prepoznatljivi simbol turizma grada Zaprešića te je generator turističkih noćenja.
Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.