PRATITE NAS:
Top
 

Nove izložbe u zaprešićkim galerijama

Nove izložbe u zaprešićkim galerijama
9 pro

Nove izložbe u zaprešićkim galerijama

Iako su zbog epidemiološke situacije mnoga događanja otkazana, ne zaboravite da su vrata naših muzeja i galerija otvorena za posjetitelje. U Muzeju Matija Skurjeni još samo danas i sutra možete pogledati izložbu “Hommage a Jelačić – Vratio se Ban”, dok su Gradska knjižnica Ante Kovačića i Galerija Razvid pripremile četiri nove izložbe koje možete razgledati do kraja prosinca.

GALERIJA RAZVID

Od 10. prosinca u Galeriji Razvid možete pogledati samostalnu izložbu akademskog slikara Tomislava Šilipetra „Sanjat ćemo sutra“.  Izložbu su podržali  Ministarstvo kulture i medija RH te Zagrebačka županija, a bit će izloženi radovi nastali na rezidencijalnom programu u Kaunasu, Litvi u sklopu CREart projekta. Radovi se referiraju na izbjeglištvo, odbačenost i osamljenost. Kako dalje ako se nešto ne promjeni? Pitanja se gomilaju, a odgovori stižu sporo. Ova serija radova ima cilj emocijom potaknuti ljudsku svijest na razmišljanje i djelovanje.

Radno vrijeme Galerije:
Pon. – pet.: od 9:00 do 20:00 sati
Sub.: od 10:00 do 14:00 sati

 

 

 

GRADSKA KNJIŽNICA ANTE KOVAČIĆA

Do kraja mjeseca prosinca u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića možete razgledati čak tri zanimljiva postava.

U Velikoj galeriji izložene su slike Ana Jakić Divović u sklopu izložbe “Život (ni)je bajka”. U Maloj galeriji pogledajte posebnu izložbu heklanih predmeta “Heklam veselje” Marine Bekavac, a u Galeriji izvana izloženi su dječji radovi izložbe “Sretno djetinjstvo” Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Radno vrijeme knjižnice:
Pon. – pet. 8:00 – 20:00 sati
Sub. 8:00 – 14:00 sati

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.