PRATITE NAS:
Top
 

“Hrvatska prirodno tvoja” – sadnja kestena u Novim dvorima

21 ožu

“Hrvatska prirodno tvoja” – sadnja kestena u Novim dvorima

Prvi dan proljeća proslavili smo na najljepši način – sadnjom mladih kestena s Točkicama i Pandama, grupama DV Vrtuljak i na taj se način uključili u „zelenu obnovu“ aleje Novih dvora bana Jelačića.

U sadnji novih stabala mališanima je pomogao i gradonačelnik Željko Turk, a zasađeno je ukupno sedam novih kestena.

Sredstva za njihovu kupnju Turistička zajednica grada Zaprešića osigurala je u sklopu projekta „Hrvatska prirodno tvoja“ Hrvatske turističke zajednice koja je osigurala nešto više od 1,2 milijuna kuna za nabavku sadnica namijenjenih za turističke destinacije.

Akcija sadnje stabala provodi se s ciljem kompenziranja emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta, a provodi ju ukupno 116 turističkih zajednica na području cijele Hrvatske.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, a razvijena ekološka svijest izuzetno je važna za budućnost hrvatskog turizma te je akcija sadnje stabala mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.