PRATITE NAS:
Top
 

Edukacija “Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?”

10 lis

Edukacija “Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?”

TZZ AKADEMIJA Turističke zajednice grada Zaprešića nastavlja s edukacijama za turističke vodiče i voditelje putovanja u sklopu projekta Druga perspektiva koji ima za cilj ispričati priču o važnosti uključivanja osoba s invaliditetom u stvaranju turističke priče. Više o projektu pogledajte OVDJE.

Turistički vodiči i voditelji putovanja svojim radom stvaraju uspješnu i kvalitetnu turističku ponudu. Njihove priče, stvaranje doživljaja i briga o gostu mjerilo su kvalitete, a vrlo često se nalaze u izazovnim situacijama i susreću s različitim gostima. Osobe s invaliditetom su dio turističkih kretanja i naši dragi gosti kojima treba znati dobro i kvalitetno pristupiti tijekom turističkog vođenja. Ova edukacija ima za cilj kvalitetno i usmjereno pripremiti turističke vodiče i voditelje putovanja na susret s gostima s invaliditetom. Vrhunski predavači i stručnjaci iz ovog područja putem cjelodnevne edukacije odgovorit će na pitanja kako voditi i brinuti o gostu s invaliditetom.

Pridružite nam se na edukaciji “Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?”, u subotu, 13. studenog u Zaprešiću u jedinstvenom prostoru Vršilnice u Novim dvorima bana Jelačića. Kotizacija iznosi 250,00 kuna po osobi i uključuje predavanja, materijale, ručak i osvježenje.

Edukacija se organizira u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i broj prijava je ograničen.

Link za prijavu: PRIJAVI SE

Program edukacije “Turističko vođenje i osobe s invaliditetom – kako voditi?”

08:30 – 09:00 Registracija

09:00 – 09:30 Uvodno obraćanje i predstavljanje projekta Druga perspektiva (Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića i Anja Glavaš, autorica projekta)

09:30 – 10:00 Turizam pristupačnosti i stvaranje doživljaja kod osoba s invaliditetom (Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića)

10:00 – 11:00 Osnovno o, oko i s osobama s invaliditetom (prof. dr. sc. Lelia Kiš Glavaš, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet)

11:00 – 11:30 Pauza

11:30 – 13:00 Pristup osobama s invaliditetom (prof. dr. sc. Lelia Kiš Glavaš, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Maja Postoglu, stručni suradnik – socijalni pedagog, SŠ Centar za odgoj i obrazovanje Zagorska)

13:00 – 14:00 Ručak

14:00 – 15:15 Radionica: Kako (turistički) voditi slijepu osobu (mr. sc. Andrea Fajdetić, prof. def.)

15:15 – 15:45 Pauza

15:45 – 16:15 Praktično iskustvo putovanja osobe s tjelesnim invaliditetom (Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slonjšak, dipl. oec.)

16:15 – 17:15  Pristup osobama s intelektualnim teškoćama i briga o gostu s invaliditetom (mr. sc. Đana Baftiri, prof. def., ravnateljica, SŠ Centar za odgoj i obrazovanje Zagorska)

17:15 – 17:30 Q&A
Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.