PRATITE NAS:
Top
 

Vikendom do bana u Zaprešić

Vikendom do bana
29 lip

Vikendom do bana u Zaprešić

Vikendom do bana u ZaprešićPosjeti Zaprešić vikendima od 13. lipnja do 18. srpnja i upoznaj Nove dvore Jelačićeve kroz vođene dnevne i noćne ture, uživaj u prirodnim ljepotama naših zelenih oaza, povijesnoj baštini i ljepoti dvoraca koji nas okružuju!

Upoznaj povijesnu jezgru Novih dvora bana Jelačića, ponesi dekicu i organiziraj piknik. Posjeti  Vršilnicu u kojoj se nekada davno vršilo žito, razgledaj postav Muzeja Matije Skurjenija, uzmi coffe2go i prošeći do dvorca bana Jelačića i kapele sv. Josipa. Istraži puteve koji vode do obiteljske grobnice Jelačićevih, uživaj u miru i prirodi.

 

Program subotom 13., 20., 27. lipnja i 4., 11., 18. srpnja 

10:00 – 14:00 sati
Razgledaj Vršilnicu – otvorena za javnost

12:00 – 19:00 sati
Posjeti turističko informativni centar, kupi pametne suvenire i razgledaj Muzej Matija Skurjeni (coffee2go)

16:00 – 16:45 sati
Besplatna vođena tura Novim dvorima bana Jelačića (potrebno je najkasnije 15 minuta prije početka ture preuzeti besplatne karte u Turističko-informativnom centru u prizemlju Muzeja Matija Skurjeni, broj mjesta u grupi je ograničen zbog epidemioloških mjera)

20:00 – 21:15 sati
Noćna tura Novim dvorima – kupi ulaznicu na entrio.hr  ili u Turističko informativnom centru grada Zaprešića (Noćne ture održavaju se  samo 20. lipnja i 11.srpnja, cijena ulaznice je 50 kuna, a broj mjesta je ograničen.) Karte se ne mogu kupiti netom prije predstave.

 

Subota, 18. srpnja 2020. u 11:00 sati
Otvorenje „Povijesne poučne staze bana Josipa Jelačića“ u Novim dvorima – prvi prošećite edukativnom stazom i doživite trenutak povijesti u Novim dvorima

11:00 sati – Svečano otvorenje „Povijesno – poučne staze bana Josipa Jelačića“

12:00 sati – Razgled povijesno – poučne staze bana Josipa Jelačića – Prvi prošećite edukativnom stazom i doživite trenutak povijesti u Novim dvorima uz vođenu turu „Moj stric ban“

18:00 sati – Vođena tematska tura „Moj stric ban“

 

Program nedjeljom  14., 21., 28. lipnja i 5., 12., 19. srpnja

10:00 – 14:00 sati
Razgledaj Vršilnicu – otvorena za javnost

14:00 – 19:00 sati
Posjeti turističko informativni centar, kupi pametne suvenire i razgledaj Muzej Matija Skurjeni (coffee2go)

16:00 – 16:45  sati
Besplatna vođena tura Novim dvorima bana Jelačića (potrebno je najkasnije 15 minuta prije početka ture preuzeti besplatne karte u Turističko-informativnom centru u prizemlju Muzeja Matija Skurjeni, broj mjesta u grupi je ograničen zbog epidemioloških mjera)

 

Uživaj u jednodnevnom izletu u Zaprešiću

Zaprešić kao grad dvoraca i plemića predstavlja idealno mjesto za odmor svih zaljubljenika u povijest i povijesne običaje, no brojni sadržaji na otvorenom koje nudi ovaj grad, zadovoljit će ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Pobjegnite od gradskih gužvi i uputite se na jednodnevni izlet u Zaprešić. Upoznajte našu baštinu, uživajte u gastronomiji i prirodnim ljepotama te sportskim aktivnostima koje nudi ovaj kraj. Naš prijedlog za jednodnevni izlet u našemu gradu pogledaj ovdje.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.