PRATITE NAS:
Top
 

Izložba ˝Lingua franca˝ u Muzeju Matije Skurjenija

15 srp

Izložba ˝Lingua franca˝ u Muzeju Matije Skurjenija

Muzej „Matije Skurjenija“ ovoga ljeta postaje dom djelima akademskog slikara i pjesnika Hrvoja Marka Peruzovića koji će se zaprešićkoj publici predstaviti izložbom ˝Lingua franca˝.
Iza njega je mnogo održanih samostalnih i skupnih izložbi diljem Hrvatske i u inozemstvu, a izložba u zaprešićkom muzeju bit će njegova prva izložba u našem gradu. Razgledati ju možete sve do 17. kolovoza 2022. godine.
Hrvoje Marko Peruzović rođen je 1971. godine u Zagrebu. Završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ðure Sedera. Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a i HULU-a Split. Izlagao je na šezdesetak samostalnih izložbi, kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim likovnog, već se duži niz godina bavi i književnim stvaralaštvom. Piše poeziju, kratku prozu, likovne eseje i aforizme. Dobitnik je prve nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama, koja se dodjeljuje u sklopu festivala književnosti KaLibar. Objavio  zbirku pjesama „Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)“ u izdanju izdavačke kuće Jesenski i Turk.
Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.