PRATITE NAS:
Top
 

Godišnja izložba članova Udruge Vladimir Maleković

Godišnja izložba Udruge Vladimir Maleković
12 lip

Godišnja izložba članova Udruge Vladimir Maleković

Muzej Matija Skurjeni domaćin je izložbe radova članova Udruge likovnih i književnih stvaralaca brdovečkog kraja Vladimir Maleković koju možete pogledati do 25. lipnja.

Udruga likovnih i književnih stvaralaca brdovečkog kraja Vladimir Maleković osnovana je 2013. godine, te nosi ime uglednog hrvatskog povjesničara umjetnosti, likovnog kritičara i muzealca, rodom iz Brdovca. Ovaj je umjetnik najzaslužniji za otvaranje Galerije Matije Skurjenija 1987., a koja je kasnije postala današnji Muzej Matija Skurjeni.

Ovogodišnja skupna izložba prikazuje presjek radova nastalih u proteklih 12 mjeseci, a predstavlja se 25 sudionika. Radovi različitih tehnika i stilskih poetika svjedoče o likovnoj dinamici i radoznalosti autora, koji istražuju tradicionalne slikarske tehnike, ali i propitkuju društvenu stvarnost.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.