PRATITE NAS:
Top
 

Banski gastro tjedan u Zaprešiću – Kaj je jeo ban Jelačić?

Pred nama je prava gastro poslastica – Banski gastro tjedan u Zaprešiću!

Uživajte u raznovrsnoj i autentičnoj gastronomiji, kušajte specijalitete Novodvorske kuharice po promotivnim cijenama.

Vodimo vas na sladokusno putovanje u 19. stoljeće. Svoje nepce nagradite jelima koje je jeo ban Josip Jelačić, pripremljene prema receptima koje je obiteljska kuharica Hanika Skurjeni brižno sačuvala za buduće naraštaje.

Bogatstvo okusa i mirisa davnih vremena osjetit ćete u ponudi naših lokalnih gastronomskih kutaka, gdje se autohtone namirnice pripremaju pažljivo i s vrhunskim znanjem te najbolje pričaju povijesnu priču ovog kraja. Zaprešićki restorani ovoga tjedna nude raznovrsnu ponudu jela Novodvorske kuharice.
Na vama je da izaberete najzamamniji meni i uživate.
Odaberite restoran i rezervirajte termin za banski ručak/večeru još danas 🙂

banski gastro tjedan

Banski gastro tjedan - restorani

Provedite dan u Zaprešiću

Prije ručka ili večere tijekom Banskog gastro tjedna, dio vremena rezervirajte i za upoznavanje ljepota našega grada. Zaprešić kao grad dvoraca i plemića predstavlja idealno mjesto za odmor svih zaljubljenika u povijest i povijesne običaje, no i  brojni sadržaji na otvorenom koje nudi ovaj grad, zadovoljit će ukus i najzahtjevnijih posjetitelja.
Svakog vikenda tijekom studenog i prosinca, pozivamo vas na vođene ture kompleksom Novih dvora bana Jelačića. Upoznajte mjesto u kojem je ban živio sa svojom obitelji i brojne priče i obiteljske anegdote Jelačićevih.

Raspored:

  • Moj stric ban, šetnja povijesno-poučnom stazom uz Anku Jelačić – subota, 28. 11. i 05. 12. u 11:00 sati
    OTKAZANO sukladno novim epidemiološkim mjerama.
  • Upoznaj Nove dvorenedjelja 29. 11. i 06. 12. u 15:00 sati
    OTKAZANO sukladno novim epidemiološkim mjerama.
    (standardna pješačka tura s obilaskom Vršilnice i muzeja Matije Skurjenija)
    Broj osoba je ograničen zbog epidemioloških mjera, te je besplatnu ulaznicu potrebno preuzeti najkasnije 20 minuta prije ture u turističko-informativnom centru.

 

U Muzeju Matije Skurjenija do 10. prosinca razgledati možete izložbu “Hommage a Jelačić” , a svakog vikenda u 15:30 organiziran je i vođeni razgled izložbe u društvu Anke Jelačić. Sukladno novim epidemiološkim mjerama, organizirani vođeni razgledi izložbe su otkazani.

Ako vas zanima kako provesti cijeli dan u našemu gradu, donosimo prijedlog za jednodnevni izlet u Zaprešiću. Vidimo se!