PRATITE NAS:
Top
 

Rezultati literarnog natječaja TRENUTAK USPOMENE

Javni poziv
16 stu

Rezultati literarnog natječaja TRENUTAK USPOMENE

Turistička zajednica grada Zaprešića ponovno je organizirala međunarodni literarni natječaj “Trenutak uspomene” povodom obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića, najslavnijeg stanovnika grada Zaprešića u kojem se nalazi njegov dvorac, imanje Novi dvori, kao i grobnica obitelji Jelačić gdje je posljednje počivalište samog bana.
Kako je ban Jelačić bio veliki zaljubljenik u umjetnost, prvenstveno u pisanje i poeziju, potaknuti njegovom zbirkom pjesama „Trenutak uspomene“ po drugi put objavljen je literarni natječaj za najbolju priču ili pjesmu i to na čak šest (6) jezika koliko ih je govorio i sam ban Jelačić: hrvatskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, mađarskom i latinskom.

Na natječaj je pristiglo gotovo 300 radova iz više od 120 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Mađarske, a povjerenstvo je imalo težak zadatak izabrati najbolje. Na čelu s predsjednicom Snježanom Babić – Višnjić, povjerenstvo je radilo u sastavu: Ines Marciuš Kruljac, Tihana Ostreš, Mihaela Žugec Saračević, Ivan Pavlović, Helena Mrvelj, Ana Katarina Pavlović i Tünde Šipoš Živčić. Nakon dva tjedna detaljne procjene, izabrali su po pet najboljih u kategoriji OŠ 1.-4. razred i SŠ 1.-4. razred za hrvatski jezik te šest radova na hrvatskom jeziku u kategoriji OŠ 5.-8. razred. U kategoriji stranih jezika izabrano je najboljih 6 osnovnoškolskih i 7 srednjoškolskih radova.

Nagrađeni učenici i mentori bit će pozvani na svečanost dodjele nagrada i priznanja u Nove dvore bana Jelačića u Zaprešić u subotu, 25. studenoga.

Želja nam je turističku ponudu čvrsto povezati s banovom ostavštinom na nacionalnoj razini, ali i dobiti jednu drugačiju kreativnu perspektivu različitih izričaja naših učenika osnovnih i srednjih škola. Uspješnost destinacije i razvoja ponude usko je vezana uz obrazovanje, kreativne industrije i upravljanje doživljajem, ali i uključivanje svih generacija u kreiranje drugačije turističke priče. Naši osnovnoškolci i srednjoškolci pružili su nam mnoštvo novih ideja kroz ovaj natječaj.“, poručio je direktor TZ grada Zaprešića Toni Ganjto najavljujući svečanost proglašenja najboljih radova.

ČESTITAMO SVIM UČENICIMA I MENTORIMA NA SJAJNIM RADOVIMA! HVALA SVIMA KOJI SU SE PRIJAVILI!

 

 

NAJBOLJI RADOVI LITERARNOG NATJEČAJA TRENUTAK USPOMENE

Hrvatski jezik, 1.-4. razred OŠ

 

 

 

Hrvatski jezik, 5.-8. razred OŠ

 

Hrvatski jezik, 1.-4. razred SŠ

 

 

 

Strani jezici SŠ

 

NAPOMENA: U kategoriji prijavljenih radova na francuskom, prema odluci povjerenstva, nijedan od prijavljenih radova nije zadovoljio kriterije po formi i sadržaju na način da bude nagrađeni rad.

 

 

Strani jezici OŠ

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.