PRATITE NAS:
Top
 

Prva izložba pasa u Zaprešiću

12 ožu

Prva izložba pasa u Zaprešiću

Kinološka udruga Zaprešić poziva sve ljubitelje pasa na prvu izložbu pasa svih pasmina ikad organiziranu u Zaprešiću i jednu od najvećih u Zagrebačkoj županiji, 16. ožujka na terenima kod Westgate Cityja! 

Prvi put u povijesti u Zaprešiću će se održati ovakva priredba, na njoj će biti izložen rekordan broj od gotovo 400 pasa pasa, a njihovi vlasnici dolaze iz više od 10 europskih država (Finske, Belgije, Ukrajine, Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije i Crne Gore).

Pse će suditi i ocjenjivati sedmero sudaca iz Italije, Irske i Hrvatske, a najljepši pas cijele izložbe dobit će jedinstvenu nagradu, dosad još neviđenu na našim izložbama: prvog psa izrađenog po uzoru na tradicijske igračke naših krajeva! Taj je autentični domaći cucek oživljen u radionici tradicionalnih igračak Gorana Lendreca u Donjoj Stubici, a za idejno rješenje i konačnu realizaciju zaslužna je Manuela Lulić Galović, članica KU Zaprešić i nagrađivana uzgajivačica iz Pušće.

Ocjenjivanje pasa na izložbi počinje u 10:00 sati, a najatraktivniji dio finalnog Best In Show programa očekujemo poslije 15 sati, kada će se, nakon više kategorija, izabrati i najljepših od svih pasa cijele izložbe! Među sucima su čak dvojica koji su bili vlasnici i uzgajivači odnosno suvlasnica pasa najveće i najstarije svjetske izložbe pasa, Cruftsa u Birminghamu.

Na izložbi će se moći vidjeti i neke vrlo rijetke pasmine, poput pasa s najdužim ušima na svijetu, američkih goniča rakuna, peruanskih bezdlakih pasa koji su pod zaštitom Unescoa i drugih. Paralelno s našom izložbom, na istom prostoru održat će se i dvije specijalne izložbe hrtova i retrivera.

Većini će izlagača upravo naša izložba biti najbolja uvertira za najvažniji ovogodišnji kinološki događaj na planetu, Svjetsku izložbu pasa koja će se krajem travnja po prvi put u povijesti organizirati u Hrvatskoj, u gradu Zagrebu!

Galeriju prošlogodišnje specijalne izložbe, na kojoj su izlagane samo određene skupine pasmina pogledajte na https://ku-zapresic.hr/izlozba-2023/

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.