PRATITE NAS:
Top
 

Izložba „NOW&THEN“ Irene Podvorac u galeriji kvART

2 velj

Izložba „NOW&THEN“ Irene Podvorac u galeriji kvART

Galerija kvART u Westgateu domaćin je izložbe „NOW&THEN“ autorice Irene Podvorac do 27. veljače.

Umjetnica Irena Podvorac rođena je 1977. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1999. godine provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania USA. Autorica je izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a članica je HDLU-a i HZSU-a.

Izložba  “NOW& THEN” predstavlja odabrani izbor crteža i skulptura kojima autorica govori o svom unutarnjem razumijevanju i ljubavi prema trodimenzionalnom obliku gdje odabire drvene monolite, mase u koje prodire električnom pilom, dlijetom i turpijom. Režući komad drveta oštrim linijama, autorica oblikuje skulpture mačke koje su pojednostavljene do apstraktnih oblika. Mačka je tu dobila svoj spomenik, a autorica opsesiju.

Crteži su dio ciklusa Irena u doba korone i odražavaju autoričina psihička stanja te prikazuju emotivnu percepciju realnosti. Radovi reflektiraju emocije gdje autorica osjećaje sortira, izbacuje i pokušava zarobiti u crtežu.

Izložba je otvorena svaki dan 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.