PRATITE NAS:
Top
 

Predstava “Romanca o 3 ljubavi”

Romanca o tri ljubavi
8 ruj

Predstava “Romanca o 3 ljubavi”

Max Teatar poziva vas na predstavu “Romanca o 3 ljubavi” Antuna Šoljana u Vršilnici Novih dvora bana Jelačića. Riječ je o jednoj od najpoetičnijih hrvatskih drama u kojoj je Šoljan napisao nadahnutu igru u stihovima te žonglira rečenicama Shakespearea, Cervantesa, Baudelaira, Lorce, poigrava se književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje srednjovjekovne trubadurske književnosti.

Kroz priču vas vode četiri središnja lika: Gospa, Službenica, Vitez i Kapelan, a radnja je smještena u doba križarskih ratova. Gospa i Službenica žive u zamku samotnim životom. Jedino im je društvo Kapelan koji brine o ružičnjaku, ali i o zamku i kreposti Gospe čiji je muž otišao u križarski rat.  Očarana Vitezom, u hamletovskoj dilemi: Pasti ili ne pasti, (…) spavati s njim ili sanjati, Gospa, koja se zavjetovala vjernošću svom mužu-križaru, uspijeva nagovoriti Kapelana da je oslobodi njezina pojasa nevinosti. No, umjesto sebe, Gospa noću
nudi Vitezu svoju Službenicu; Vitez je međutim ujutro uvjeren da je noć proveo s Gospom…

 

Predstava je na rasporedu 19. rujna u 20 sati, a ulaznice su dostupne putem sustava Entrio na poveznici: https://www.entrio.hr/event/romanca-o-tri-ljubavi-antun-soljan-9837

ANTUN ŠOLJAN: ROMANCA O TRI LJUBAVI
ULOGE:
GOSPA: Helena Minić Matanić
VITEZ: Amar Bukvić
SLUŽBENICA: Marina Kostelac
KAPELAN: Pero Juričić
REŽIJA: Marina Kostelac
POMOĆNA REŽIJA: Helena Minić Matanić
GLAZBA: Davor Rocco
KOSTIMI I REKVIZITA: Tihana Ostreš/Staša Schahman

Izrada scenografije: Kristijan Popović
Dizajn plakata: T. Esad Ribić
Fotografije: Staša Schahman
Umjetničko oblikovanje rasvjete: Paula Bučar
Majstor tona: Tomislav Kostelac
Vizažistica: Lucija Žulj Juranić
Produkcija: Max teatar, Zaprešić

Predstava je sufinancirana sredstvima: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Zaprešića, te uz podršku Turističke zajednice grada Zaprešića.

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.