PRATITE NAS:
Top
 

Počinje LJETO KOD BANA

Ljeto kod bana
12 srp

Počinje LJETO KOD BANA

 

Stiglo nam je dugo toplo ljeto, a s njim i vesela ljetna druženja kod bana!

Pridruži nam se na LJETU KOD BANA i uživaj s nama u najboljoj ljetnoj vibri.
Dođi u Nove dvore bana Jelačića i provedi devet sjajnih dana i večeri u jedinstvenom ambijentu park-šume. Turistička zajednica grada Zaprešića predstavlja laganu i lepršavu ljetnu shemu na najljepšoj lokaciji u Zaprešiću. Čarobne novodvorske večeri otvara jedinstvena Konstrakta i Zemlja gruva, a nastavljamo uz francusku večer koju donosi bend Jall Aux Yeux.
Kroz tjedan nastavljamo s dobrom vibrom ponedjeljka i utorka uz urbani zvuk naših sjajnih DJ majstora koje ćemo začiniti cugom i klopom na otvorenom prostoru uz Vršilnicu.
Srijeda je rezervirana za latino večer uz AireAlto, a četvrtak donosi veliki Pub Quiz Night na otvorenom za koji možeš prijaviti svoju ekipu.
Sjajni ljetni ritam predstavlja neponovljive Cinkuše, a u zadnje dane srpnja ulazimo uz zvuk The Kazetofona za apsolutno sve generacije te završavamo u engleskom stilu s Hrvojem Sudarom i Patrickom Walkerom.

Tijekom dana uživaj u tematskim kostimiranim turama, radionicama za djecu, razgledu grada i upoznaj Zaprešić. Pripremili smo bogati program za najmlađe, a one starije prije večernjeg opuštanja pozivamo u razgled Novih dvora bana Jelačića.

 

Večernji program kod bana

Najbolja ljetna vibra započinje svaki dan od 18 sati, a live svirke od 21 sat. Provjeri raspored niže.

Lokacija: kod Vršilnice u Novim dvorima bana Jelačića

Ulaz je besplatan!

 

23.07. (sub) / 21:00 –  Konstrakta i Zemlja gruva

24.07. (ned) / 21:00  – French night: Jall Aux Yeux

25.07. (pon) / od 18:00 – Summer mix by DJ STOLE

26.07. (uto) / od 18:00 – Najbolje domaće by DJ STOLE  – OTKAZANO ZBOG KIŠE

27.07. (sri) / 21:00 – Latino night: AireAlto

28.07. (čet) / 21:00 – Pub Quiz Night & DJ STOLE
Prijavi svoju ekipu, više na: https://forms.gle/FcdAoZkPw9xcPPKg9

29.07. (pet) / 21:00 – Cinkuši

30.07. (sub) / 21:00 – The Kazetofon

31.07. (ned) / 21:00 – English Sunday: Hrvoje Sudar & Patrick Walker duo

Tijekom dana u Zaprešiću

Vođene tematske ture i radionice

Tijekom ljeta kod bana uživaj u tematskim kostimiranim turama, radionicama za djecu, razgledu grada i upoznaj Nove dvore bana Jelačića.

Program je besplatan!

Važna napomena: Za radionice i ture potrebno je izvršiti rezervaciju besplatne ulaznice: https://forms.gle/78ukH5bCwVnxpgcT8

 

 

Zabavno-edukativna radionica za klince i klinceze: Provedi jedan dan na imanju bana

Izaberi svoj datum: 23.07. (sub), 24.07. (ned), 30.07. (sub) i 31.07. (ned) u 18:00 sati

Roditelji uživaju u opuštanju, a djecu prepuštaju našoj voditeljici/animatorici.

Opis radionice:  3, 2, 1 …… zakoračili smo u vremensku kapsulu, putovali kroz vrijeme i našli se na imanju bana početkom 19. stoljeća, u svijetu bez moderne tehnologije. Sada moramo biti snalažljivi i znatiželjni, hrabri i snažni, kako bi izvršili svakodnevne zadatke pojedinih osoba s imanja, te naučili kako je funkcioniralo to malo gospodarstvo. Kroz različite uloge i jednostavne zadatke djeca sudjeluju u svakodnevnim poslovima vrtlara, vinogradara, kuharice, dame, plemića, seljaka i seljančice. U ovoj pustolovini naučit ćemo što je stvarna ljudska snaga koja je pokretala imanje, ali i pravila ponašanja plemstva.

Napomena: Radionica je predviđena za djecu u dobi od 6 do 10 godina. Radionica započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija, a predviđeno trajanje je 1 sat.

Prijavi se na: https://forms.gle/78ukH5bCwVnxpgcT8

 

 

Tematska kostimirana tura: “Genijalnost bana u tri čina”

Izaberi svoj datum:  23.07. (sub) i 24.07. (ned) u 19:30 sati

Duh starog vremena vodi vas u šetnju imanjem Novi Dvori kako bi oživjeli povijest i  upoznali ostavštinu bana Josipa Jelačića od njegove smrti pa sve do danas. U šetnji ćemo pobliže upoznati osobe koje su brižni čuvari prošlosti i nesebično dijele svoje priče i uspomene, otkrivaju tajne i tragove koji nas vode do spoznaje da je banov duh prisutan još i danas te da njegov ponos i dostojanstvo leži u svima nama.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijavi se na: https://forms.gle/78ukH5bCwVnxpgcT8

 

 

Tematska vođena tura: Od Zrinskih do Jelačića – svi vlasnici Novih dvora

Termin: 30.07. (sub) u 19:00 sati

Specifično uobličena šetnja Novim dvorima koja govori o obiteljima u čijem je vlasništvu bio posjed i njihovom odnosu s imanjem. Tkanje ove priče započinje od povijesno najznačajnije obitelji Zrinskih preko Čikulinija, Sermagea, Festetića, Erdedyija pa sve do Jelačića. Oni po značenju stoje Zrinskima uz bok kao alfa i omega borbe za hrvatsku opstojnost sve do 20. st. Kako svaka medalja ima dva lica, tako ćemo se i u ovoj priči dotaknuti i jednog novovjekog nevlasnika. Ali stanara Novih dvora čije ime hrvatska povijest ne pamti baš tako svijetlo kao njegove prethodnike, ali je svakako njezin dio.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijavi se na: https://forms.gle/78ukH5bCwVnxpgcT8

 

 

Tematska vođena tura: „Moj stric ban“

Izaberi svoj datum: 29.07. (pet) i 31.07. (ned) u 19:00 sati

Upoznajte Nove dvore na jedan drugačiji način, prošećite imanjem bana Josipa Jelačića u društvu njegove nećakinje Anke Jelačić. Posljednja stanarka ovog prekrasnog imanja dočekat će vas na Aleji kestena i povesti u razgled Novih dvora, pričajući vam kako je bilo odrastati uz strica bana i koje su najljepše uspomene koje ju vežu za to divno imanje.

Napomena: Tura započinje ispred Muzeja Matije Skurjenija.

Prijavi se na: https://forms.gle/78ukH5bCwVnxpgcT8

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.