PRATITE NAS:
Top
 

Izložba Jaroslava Nováka ˝Prema smislenoj/smislenijoj svarnosti˝

8 lis

Izložba Jaroslava Nováka ˝Prema smislenoj/smislenijoj svarnosti˝

Izložba JaroslavMuzej Matija Skurjeni ove je godine za Dane grada pripremio pravu poslasticu: izložbu slika akademskog slikara Jaroslava Nováka˝Prema smislenoj/smislenijoj svarnosti˝. Ovom istaknutom slovačkom umjetniku to je prva izložba u Hrvatskoj te je svojevrsni nastavak suradnje s likovnim umjetnicima i galerijama iz Bratislave, nakon što je Muzej Matije Skurjenija, u suradnji sa Carton Savoy Art Gallery realizirao uspješnu izložbu Matije Skurjenija u Bratislavi naziva: ˝Čaro okamihu˝ od 7.9. – 4.10. 2019..

Jaroslav Novák rođen je 28. prosinca 1961. u Trenčinu u Slovačkoj. Između 1981. i 1987. studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Bratislavi. Bio je student doc. Ivan Vychlopena, doc. Milan Rašla i kod prof. Oto Luptáka. U Bratislavi je živio do 1998. godine, a kasnije se preselio u Sládkovičovo, gdje danas živi i radi. Od 2014. bavi se uglavnom ˮslobodnimˮ slikarstvom. Izlagao je samostalno u Sládkovičovo, Bratislavi, Banskoj Bistrici, Pragu i Budimpešti. Njegovi  radovi nalaze se u privatnim zbirkama u Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj i SAD-u, a član je i Udruženja slovačkih umjetnika.

Izložba Jaroslava Nováka  je realizirana sredstvima zagrebačke županije i Grada Zaprešića, a svečano otvorenje na rasporedu je 14. listopada u 19:30 u Muzeju Matija Skurjeni,  uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Izložba Jaroslava Nováka ˝Prema smislenoj/smislenijoj svarnosti˝  –  14. listopada – 28. studenog 2021. 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.

Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.