PRATITE NAS:
Top
 

Izložba Ivane Šaronje Stojak – Žicart

15 ruj

Izložba Ivane Šaronje Stojak – Žicart

ŽicartGradska knjižnica Ante Kovačića iz Zaprešića poziva vas na izložbu nakita svestrane umjetnice Ivane Šaronje Stojak,  koja se krije iza brenda Žicart.

Ivana Šaronja Stojak iz Zagreba diplomirana je odjevna tehnologinja, a nakit od žice stvara već nekoliko godina. Godine sazrijevanja, životnog, profesionalnog, ali i osobnog i umjetničkog, od Ivane su stvorile jednu od najprepoznatljivijih figura na zagrebačkoj kreativnoj sceni.

Ivana od žice izrađuje nakit koji na promatrača ostavlja snažan dojam: osebujno i upečatljivo prstenje, dominantno i masivno, ali opet diskretno, suptilno i na svoj način krhko, ukrašeno dekorativnim detaljima; začudne i neobične narukvice, prozračne žičane skulpture koje se sljubljuju s nježnim ženskim zapešćem na poseban način; broševe, naušnice i ogrlice, osobite po dizajnu i izradi.

Svaka njezina kreacija originalna je, obilježena autoričinom vedrom osobnošću. Poseban su dio Ivaninog rada originalne ŽicArt Balls, skulpturalne kuglaste lampe opletene žicom, koje se unutar kućnog ambijenta u kasna popodneva i večeri odjednom pretvaraju u suptilne, senzibilne pokretače intimnih prostora i stvaraju začudan ugođaj u domovima. Ivana je do sada sudjelovala na mnogobrojnim sajmovima kreativaca širom Zagreba (Otvoreno učilište, Kulturni klub Ograda, Branimir Centar, Trg bana J. Jelačića), a održala je i mnogo samostalnih izložbi, najviše u Knjižnicama grada Zagreba.

 

Visit Zaprešić

Turistička zajednica grada Zaprešića osnovana je 1997. godine sa zadatkom da upravlja gradom Zaprešićem kao destinacijom. Turistička zajednica kao organizacija djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, s ciljem promicanja i razvoja turizma grada Zaprešića i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada.